Behandelingen

De eerste afspraak bestaat uit het afnemen van een anamnese, een voetdiagnose en een diagnostische behandeling. Aan de hand hiervan wordt door mij een dossier aangelegd en een behandelplan opgesteld. In het behandelplan wat ik met u bespreek verwerk ik:

  • de anamnese en voetdiagnose
  • het doel van de behandeling
  • de behandelwijze
  • hoe vaak een behandeling nodig is

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de klacht. In het algemeen geldt dat er meer behandelingen nodig zijn naarmate de klacht ouder is. Gemiddeld moet u rekenen op zes tot tien behandelingen. In de meeste gevallen vindt de behandeling in het begin wekelijks plaats. Na vier behandelingen vindt er een tussentijdse evaluatie plaats en wordt zo nodig het behandelplan bijgesteld. De therapie wordt altijd rustig afgebouwd door de periodes tussen twee behandelingen steeds langer te maken.

De eerste behandeling van voetreflextherapie duurt ongeveer 90 minuten, de volgende behandelingen 60 tot 70 minuten. 
De behandeling voor kinderen en zwangeren is 45 minuten.

Iedere behandeling wordt afgesloten met een korte massage van de voeten. De behandeling wordt ondersteund met een etherische olie, eventueel rustgevende muziek en een luisterend oor.

Een reflexzonetherapeut heeft een plicht tot geheimhouding en stelt geen medische diagnose.

Klik hier voor de aanvullende behandelingen zoals Chinflex, Metamorfosemassage, Transformation Healing (Nieuwe Tijd), een Chakrabehandeling of Chakra rugmassage.