Aanvullende behandelingen reflexzone therapie

Naast de reflexzonebehandelingen kunt u bij mijn praktijk ook terecht voor de volgende behandelingen:

Chinflex
Chinflex is een combinatie van Westerse en authentieke Chinese voetreflexologie.
De westerse reflexologie werkt volgens reflexzones in onder andere de voeten, die overeenkomen met organen en weefsels in het lichaam.
De chinese reflexologie behandelt zowel de reflexzones op de voeten maar ook meridiaanbanen en de acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën. Hierdoor komt een betere energiedoorstroming op gang waardoor het effect van de massage groter is.

Chakra behandelingen
Overal in ons lichaam stromen energiebanen.
Op 13 plaatsen in ons lichaam komt de energie bij elkaar.
Deze knooppunten van energie noemen we chakra’s.
Deze chakra’s zijn de bron van onze levensenergie.
Belangrijk is dat er zo min mogelijk blokkades zijn in onze chakra’s, want door de gebrekkige toevoer van energie naar de organen kunnen er klachten ontstaan.
Net zoals alle organen en klieren hebben deze chakra’s ook een reflexzone op de voeten en handen. Door het behandelen van deze reflexzones komen de chakra’s weer in balans en gaat de energie weer beter stromen.

Indicaties voor een behandeling van de chakra’s:

 • psychische problemen
 • hormonale stoornissen
 • gebrek aan zelfvertrouwen
 • gevoelens van afwezigheid
 • jaloezie en agressie
 • chronische vermoeidheid bijvoorbeeld als gevolg van verontreiniging van de aura
 • onverwerkte ervaringen vanuit het verleden

Aura / Haraniveau Healing
De basis waarop onze aura is gevormd is de Haralijn. De Haralijn is een lijn die verticaal uitlijnt (middenas ) met het fysieke lichaam. Wanneer de Haralijn in een lijn is en optimaal functioneert zijn we in een goede gezondheid, ervaren we een staat van welbevinden en stemmen we ons af op ons levensdoel. Deze behandeling bestaat uit een: korte hoofdmassage, een healing, harmoniseren aura en auralagen en een korte voetreflexbehandeling.

Deze behandeling kan ingezet worden bij:

 • slechte gronding
 • auraverontreiniging 
 • na een val
 • concentratie- en leerstoornissen
 • ernstige vermoeidheid
 • bij “uit het lood geslagen” zijn
 • bij een ingrijpende gebeurtenis
 • na een vliegreis met tijdverschil
 • depressie (diepe droefheid)
 • hoofdpijn en nek- en rugklachten

Metamorfosemassage
Dit is een eenvoudige massage die je helpt om dichterbij jezelf te komen en te ontdekken wie je ten diepste bent. Metamorfosemassage gaat ervan uit dat ieder mens de kracht heeft om zichzelf van binnenuit te genezen. De behandeling op de voeten brengt de chakra’s in beweging waardoor blokkades losgelaten kunnen worden, de behandeling op de handen zorgt ervoor dat de vrijgekomen energie weer gebruikt wordt (handelen) en de behandeling op het hoofd zorgt er voor dat men zich bewust is van de veranderingen die plaatsvinden.

Metamorfosemassage kan een ondersteuning zijn bij verlies, rouw, scheiding of een ander veranderingsproces. Bovendien kan het goed worden ingezet bij kinderen die problemen ervaren in hun ontwikkeling.

Chakra rugmassage
Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam die allemaal een eigen functie hebben. Als een of meerdere chakra’s uit balans zijn, raakt de energiestroom geblokkeerd. Hierdoor kun je last krijgen van lichamelijke en/of geestelijke klachten. De 7 belangrijkste chakra’s (van de 13) liggen op een lijn langs je ruggegraat: van je stuitje tot je kruin. De chakra rugmassage is een heerlijke fysieke- en energetische massage. Door de massage wordt de energiestroom van de chakra’s weer in gang gezet en met elkaar in verbinding gebracht. Hierdoor wordt de harmonie en energie weer herstelt.

Transformation Healing (Nieuwe Tijd) 
Sinds het begin van deze eeuw leven we in De Nieuwe Tijd, het Aquariustijdperk. Een tijd waarin we veel meer vanuit ons hart mogen gaan leven en meer vanuit een eenheidsbewustzijn. Dat wil zeggen dat we meer gaan handelen vanuit het bewustzijn dat we onderdeel zijn van een groter geheel. Het denken vanuit wat goed is voor ons als mens, in verbinding met de aarde waarop we leven en de natuur die daar onderdeel van is.

Transformation Healing is een nieuwetijds begeleiding naar zelfwerkzaamheid en bewustzijn. Het is een combinatie van voetreflexmassage, een gesprek, licht- en energiewerk, chakrazuivering en balancering en healing nieuwe tijd. Transformation Healing is een waardevolle ervaring en kan jou rust en heelheid brengen in jezelf. Er vindt een verbetering van je welzijn plaats door het vergroten van jouw zelfinzicht, door kennis en vaardigheden in ontspanning, concentratie en in contact komen met je innerlijke zelf. Van zelfwerkzaamheid naar verantwoordelijkheid, van bewustwording naar transformatie.